PERBEZAAN ANTARA GARAM BULUH HAI-O dan GARAM PUTIH BIASA
Cara Pemprosesan Dibakar dengan berulangan sebanyak 9 kali sengan suhu 1300’C Cara kukus dengan suhu setinggi 140’C
Bahan Kandungan Cara pembakaran berulang dengan cara tradisional. Membentuk pelbagai bahan kombinasi organik. Mengandungi 76 jenis mineral untuk keperluan badan manusia. Tidak mengandungi sebarangan anti-penghabluran. Kandungan NaCl dengan ketulenan setinggi 99.99%. Mengandungi bahan tambahan seperti iodin, zink, dan lain-lain yang juga agen anti-penghabluran
pH kimia Alkali kuat pH 9-12 Asid lemah dengan pH antara 6.5 – 6.8
Rasa Berasa masin dengan manis. Sedia untuk hidangan Sangat masin dan kadang-kala pahit jika dimakan terlalu banyak. Kemasinan yang tidak tertahan apabila dalam mulut
Kesan Sampingan Tidak akan memudaratkan kesihatan walaupun dimakan berlebihan. Bermanfaat untuk pengawalaturan tekanan darah dan kandungan gula dalam darah. Meneutralkan toksin, membekalkan unsur-unsur surih penting untuk badan manusia dan meningkatkan ketahanan immuniti. Memudaratkan sekiranya dimakan terlalu banyak. Ia boleh menyebabkan tekanan darah tinggi, hiperglisemia, dan sebagainya dengan mudah.
Percaya atau tidak badan kita setiap saat tubuh kita semakin lemah melawan penyakit? Tubuh kita sering diserang pelbagai bakteria,virus & potogen yang terdapat di udara, dalam makanan,minuman & tempat kita tinggal. Dan malangnya kita seringkali “Kalah’ dalam melawan penyakit yang datang menyerang kita.
Semakin kita berusia, tubuh kita akan kehilangan Antibodi yang disebabkan oleh Pencemaran,Penghawa dingin, Tekanan Emosi, Permakanan yang tidak seimbang kandungan Asid & Alkalinya, Merokok, Virus & sebagainya.
Penyakit yang bakal tiba seperti:
1.SINDROM METABOLISMA
2.TEKANAN DARAH TINGGI
3.ARTHRITIS & SAKIT SENDI
4.OSTEOPOROSIS
5.KEKEDUTAN
6.SERANGAN JANTUNG
7.STROK
8.DIABETES
9.BUAH PINGGANG
10.INGATAN & EMOSI
Kini telah ada Garam Buluh Hai-O yang mana telah terbukti dapat membuang toksin & Asiddalam badan. Garam Buluh Hai-O tidak sama dengan garam biasa kerana ia diproses dengan cara tradisional untuk mendapatkan Mineral yang banyak manakala garam biasa mempunyai kadar bahan kimia yang tinggi terutamanya Klorin, yang digunakan dalam proses menutihkan garam.
Garam Buluh Hai-O telah menjalani proses pembakaran sebanyak 9 kali untuk mendapatkan garam yang bermutu & kaya dengan mineral semula jadi.
KEKURANGAN MINERAL PUNCA SEGALA PENYAKIT
*Kenyataan Oleh Prof. Dr. Linus Pauling (2 Kali Pemenang Nobel Award)
GARAM BULUH Hai-O SATU-SATUNYA MAKANAN KESIHATAN YANG MERUPAKAN MAKANAN HARIAN YANG BOLEH DICAMPURKAN PADA MINUMAN, MASAKAN DAN BOLEH DITABURKAN PADA BUAH-BUAHAN UNTUK MENAMBAH KELAZATAN.
Keistimewaan Garam Buluh.
Ia 100% dari bahan semula jadi
Mengandungi 76 jenis zat galian (Mineral)
Bersifat Alkali
Anti Oksida
Mempunyai tahap Ph 10 – 11
Mempunyai tanaga Bio
Fungsi Garam Buluh
Meneutralkan Asid dalam badan.
Meneutralkan bahan kimia dalam badan.
Membuang toksin dalam badan.
Membantu menyerap vitamin yang diambil dgn lebih berkesan.
Memberi lebih tenaga pada tubuh badan.
Membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan.
Cara Penggunaannya
Bancuh 1 peket Garam Buluh Hai-O dengan 450ml air (Ukuran cawan mug). Jika terasa terlalu masin,tambahkan sedikit air.
Sesuai dibancuh dengan semua jenis air kecuali air berkarbonat (Air bergas),minuman kordial & minuman keras.
Sukatan Penggunaan
Bagi orang yg sihat 1 hingga 2 peket sehari
Bagi ahli sukan, 2 hingga 3 peket sehari.
Bagi mereka yg menghidap Darah Tinggi, Asma, Lelah, Semput, Angin Ahmar,Masalah Tulang, Masalah Jantung & Masalah Buah Pinggang….1 peket sehari.
Bagi penghidap Kencing manis, 2 hingga 3 peket sehari.
Untuk Lebih Info Sila Klik SINI
Untuk Tempahan Sila Sms @ Call 012-5527541
Dipersilakan Klil "LIKE " SINI juga yea tq Atas Kesudian Anda ..LUV U...


No comments:
Post a Comment